Locale Altele
Joi, 24 Octombrie 2024
Joi, 24 Oct 2024
LocaleSportLocalInternInternaţionalAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Abi Olajuwon: ”Poate-l conving pe tata să vină la finală!”
Cristian Tudor  - Marti, 1 Martie 2011

CSM Satu Mare e pe cai mari! Echipa lui Dan Fleșeriu e neînvinsă în 2011, are un parcurs perfect în campionat, iar miercuri seara poate face pasul decisiv spre Final-Four-ul Cupei României. Optimismul și voia bună sunt la ele acasă în vestiar, iar peste toate a venit ca o cireașă pe tort și transferul lui Abi Olajuwon.

           

Fiica superstarului NBA, Hakeem Olajuwon, a fost prezentată oficial marţi într-o conferință de presă și va debuta miercuri seara pentru CSM în  partida de cupă cu BC Alexandria.

 

„E jucătoarea de care aveam nevoie după plecarea forțată de accidentare a lui Keiley Klein. Ne mai trebuia un pivot bun, care să-i asigure antrenorului Fleșeriu mai multe variante pe post. Se știe că pivoții comit faulturile cele mai multe și în perspectiva partidelor din semifinale și finală aveam nevoie de Abi, un pivot puternic, de forță” - spune managerul Petru Eleș, care a ținut să precizeze că Olajuwon nu va câștiga la Satu Mare mai mulți bani decât ar fi făcut-o Klein.

 

„Am avut noroc că cei de la Gyor i-au plătit tot contractul până la finalul sezonului și așa am putut negocia un contract bun pentru noi. Nu va câștiga mai mult decât fetele din lot și pot spune că are contract mai mic decât cel pe care-l avea Klein” - a adăugat Eleș, care i-a pregătit și o surpriză lui Abi, tricoul cu numărul 34, același cu care tatăl ei a făcut istorie în NBA.

 

„Ne bucurăm că am reușit să aducem un așa nume important din baschet la Satu Mare. Cred că ne poate ajuta să ne îndeplinim obiectivul, care rămâne calificarea în finală” - a fost declarația președintelui CSM Gabor Kereskenyi, care a amintit că declarațiile date luna trecută de președintele FR Baschet, Carmen Tocală, l-au pus pe gânduri în privința șanselor CSM-ului de a lua titlul. „Nu vreau să intru în polemică cu nimeni. Răspunsul nostru a venit prin acest transfer și vă asigur că nu ne dăm la o parte în finală”.

           

În schimb, antrenorul Dan Fleșeriu a punctat că Abi Olajuwon, în ciuda numelui pe care-l are, nu poate câștiga singură meciurile. „Are 22 ani, e tânără și încă mai are multe de demonstrat. E un pivot de forță, o jucătoare bună, dar nu trebuie să ne așteptăm de la ea să facă minuni. Se va integra în echipă și împreună vor încerca să facă o treabă extraordinară la Satu Mare”.

           

Legat de derby-ul de sâmbătă de la Arad, antrenorul CSM-ului spune că meciul nu e unul decisiv. „Sigur că-mi doresc să câștig sau măcar să nu pierd la o diferență mare, dar dacă batem la Arad nu câștigăm nici cupa nici campionatul. Doar luăm un ușor avantaj pentru finală” - a amintit Fleșeriu, care nu crede nicio vorbă din declarațiile arădenilor legate de accidentarea lui Graham. „E stilul lor de a se plânge mereu înaintea meciurilor importante, că au probleme medicale în lot. Sunt convins că sâmbătă Graham va fi în teren. Dar oricum, ICIM-ul are un lot valoros și ne pot bate cu sau fără Cherisse în teren” - e convins Fleșeriu.

           

Partida CSM Satu Mare - BC Teleorman Alexandria se joacă miercuri seara de la ora 18 în sala LPS și va fi arbitrată de Bogdan Podar din Cluj și Tamas Toth din Oradea. În tur sătmărencele s-au impus cu 67 - 41.

 

Abi Olajuwon, mulțumită că a ales să vină la Satu Mare

 

Rep. - Cum a ajuns să joace Abi Olajuwon tocmai la Satu Mare?

Abi Olajuwon - Impresara mea, care e prietenă bună cu managerul Peter Eleș, mi-a spus de ofertă și mi-a explicat că e un club serios, organizat, unde se dorește performanță și unde pot să mă mențin în formă pentru sezonul din WNBA. Am înțeles că aveau nevoie de o jucătoare de profilul meu și așa am ajuns la Satu Mare.

 

Rep. - Ai apucat să-ți cunoști colegele?

Abi Olajuwon - Abia am făcut câteva antrenamente împreună, dar sunt convinsă că putem face o treabă bună împreună. Vreau să spun că eu nu doresc să schimb nimic aici, echipa merge excelent și a reușit reultate bune și fără mine, eu doar voi încerca să le ajut și să completez jocul. Atât cât voi putea, bineînțeles.

 

Rep. - Ești fata lui tata... cât de greu e să porți povara numelui Olajuwon în baschet?

Abi Olajuwon - E normal ca lumea să facă mereu comparație între jocul meu și cel pe care l-a avut tata. Dar eu încerc să mi fac jocul, indiferent de ce nume e scris pe spatele tricoului. Mă bucur însă să văd, acum de când joc în Europa, cât de iubit e el aici și apreciat pentru ce a făcut în baschet și asta mă face să mă simt mândră că-i port numele.

 

Rep. - Îți urmărește cariera?

Abi Olajuwon - Sigur...știe tot despre evoluțiile mele și pot spune că discutăm mult despre baschet. Poate-l conving pe tata să vină să mă vadă aici la finală. Mai ales că e aproape de Europa...stă în Iordania și e la doar două-trei ore de zbor până aici.

 

Rep. -Mult succes!

Abi Olajuwon - Mulțumesc și abia aștept să joc pentu Satu Mare. Îmi place atmosfera de aici din Europa, suporterii sunt extraordinari și își susțin zgomotos echipa. Sper să facem o treabă extraordinară împreună cu echipa aici.

 

1773 vizite
Distribuie pe